Get Adobe Flash player

Termék adatbázis

Partnerek

Megosztom!

Hirdessen kedvezményesen a Kistermelőinfo.hu weboldalon! Kapcsolatfelvétel
Összes hirdetés megtekinthető az AJÁNLATOK menüpont alatt

XI. Budapesti Mangalica Fesztivál 2018. Február 9-11. Budapest,V. Szabadság tér INGYENES BELÉPÉS

mangalicatenyésztők és termékkészítők - mangalica termékek – helyben készült friss tepertő –Mangalica zsírban pattogtatott kukorica- ingyenes főzőverseny - élőállat kiállítás - helyben készült mangalica ételek, streetfood - borok pálinkák - kistermelők piactere - kézművesek - vásári forgatag - könnyűzenei koncertek

 

A 33. fesztiválra készülve sem változtatunk az alap koncepción!

A továbbra is ingyenesen látogatható rendezvény igazi értéke egyfajta fair trade mozgalom beindítása. A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár. A vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, mely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja.

A rendezvényeken a kiállító mangalicatenyésztők és termékforgalmazók egységes megjelenéssel, faházakban árusítanak, azonos méretű megjelenésben, a néhány kocás családi gazdaságtól a legnagyobb húsipari vállalkozásokig. Ezzel is segítve a családi gazdaságok esélyegyenlőségét.

A fesztivál szervezőiként felvállaltuk a hazai kistermelők (sajtkészítők, házi lekvár-szörp, méz, olaj, fűszer…stb.) támogatását, így szokássá vált minden rendezvényen, hogy kiemelt helyen termelői piacteret biztosítunk számukra, mely óriási sikert aratott a vásárlók, és az így lehetőséget kapott hazai kisgazdálkodók, családi vállalkozások  között is.

2018-ban 11. alkalommal rendezzük Budapesten a Mangalica Fesztivált, a belváros szívében az V. kerületi Szabadság téren, mely országosan a 33. Mangalica Fesztivál lesz. ( Budapest mellett Debrecenben, Székesfehérváron és Szegeden tartunk fesztivált)

A mangalica felhasználhatóságának sokszínűségét a helyben sült egész malac, klasszikus disznótoros ételek mellett a kilátogató vendégek a legmodernebb technológiával rendelkező food truckokban készülő mangalica street food azaz könnyen, gyorsan, akár kézből is fogyasztható menükben is kipróbálhatják. A sokszínűséget Wossala Rozina által készített mangalica burger, a legújabb magyar street food a Pöriző és Gulyásbomba csapata, valamint a többszörös díjnyeres Csöppentő team mellett Befaló Bill mangalica bbq, és a Hungaro Bisztro mangalica burgere biztosítja.

A Fesztiválon újra kapható lesz a CHOCOLITZA – Mangalica tepertővel töltött étcsokoládé, korlátozott mennyiségben.

A megfelelő étkezésre és egészséges életmódra Rubint Réka ALAKREFORM programjából kaphatnak ízelítőt a kilátogatók, vasárnap (02.11) 12:00 órától akár együtt is mozoghatnak a fesztiválon, melynek mottója: EGYÉL JÓT ÉS MOZOGD LE!

A helyben készült ételeket vendégeink a legkiválóbb magyar pálinkák kíséretében akár helyben is elfogyaszthatják a fesztiválon belüli pálinka udvarban, az estig tartó könnyűzenei programok alatt.

A fesztiválok egyik legnépszerűbb pontja általában az élőállat kiállítás, ideiglenesen felépített karámokba költözik a három fajtából 3-3 példány és egy anyakoca malacokkal. 2018-tól újra élő példányokban tudunk FEKETE MANGALICÁT kiállítani, ami 20 éves tenyésztői és génmegőrzési bravúr a MOE részéről.

A tenyésztők, kistermelők mellett minden alkalommal lehetőséget kapnak magyar kézműves termékek készítői, iparművészei a bemutatkozásra, a rendezvényen belüli kézműves utcában.

Szombaton hagyományosan bográcsban készült ételek főzőversenyét tartjuk, amire nevezési díj nélkül, ingyenesen lehet jelentkezni a fesztivál weblapján, a főzni szerető baráti társaságoknak, cégeknek, bárkinek. A főzőverseny szakmai zsűrije Vajda Pierre A Konyhafőnök zsűritagja, a legkritikusabb kritikus, Sváby András műsorvezető, étterem tulajdonos, Litauszki Zsolt, séf,  Segal Viktor, tucatnyi vendéglátóhely kreatív séfje, a Vacsorázzon Segal Viktor konyhájában séfje. A főzőversenyt február 10-én (szombat) 10-15 óra között tartjuk, és ünnepélyes díjkiosztóval zárjuk.

 

A kilátogató vendégek számára a legnagyobb vonzerő főként a megjelenő, kiváló minőségű, megbízható termékek, de a megfelelő szórakozásért egész napos színpadi műsor van a fesztiválon. Vásári komédia, gasztro bemutatók, látvány tepertősütés, könnyűzenei koncertek.

 

Képek, videók a korábbi évek fesztiváljairól szabadon letölthetőek és használhatóak a weboldalunkról: www.mangalicafesztival.hu vagy a facebook oldalunkról: https://www.facebook.com/mangalicafestival/ .

A fesztivált február 10-én, 10 órakor hivatalosan megnyitja Czerván György államtitkár, és Tóth Péter a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke. A megnyitóval egybekötött díjkiosztón átadásra kerülnek a termék és fesztivál díjak is.

A fesztivál szervezője: Varioevent Kft. képviseli: Veégh Attila

bővebb info: info@mangalicafesztival.hu , 20/6630539

 

Mindenkit szeretettel várunk!

Bejelentkezés

Az oldal teljes eléréséhez hozza létre fiókját!Hírlevélmod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa478
mod_vvisit_counterTegnap1313
mod_vvisit_counterA héten9822
mod_vvisit_counterA múlt héten11831
mod_vvisit_counterA hónapban35631
mod_vvisit_counterMúlt hónapban49984
mod_vvisit_counterÖsszesen4881116